Статті

27-02-24 Колишні полонені чоловіки створюють свою громадську організацію

Спілкуємося з представниками її ініціативної групи. Один із них – мешканець Херсону Олексій СІВАК, до війни був моряком на торгово-пасажирському флоті. Другий, АНДРІЙ, не називає свого прізвища, бо в окупованому росіянами Криму й досі мешкають його близькі родичі і він дбає про їхню безпеку. Обидва потрапили в полон за свої проукраїнські погляди та «на повну» стикнулися з жорстокими реаліями російської окупації. Вони розповідають про власний досвід, який спонукав до створення нової структури й допомоги іншим чоловікам-постраждалим, про цілі та завдання організації.

23-02-24 МІЖНАРОДНА СПКЦІАЛІЗОВАНА ВИСТАВКА AGROMACHINERY EXPO 2024

Будуть представлені: техніка для обробки ґрунту, посіву, внесення добрив, хімічного захисту рослин, збирання урожаю, заготівлі кормів, транспортування продукції, навісне та причіпне обладнання, комплектуючі та запчастини до техніки

15-02-24 Нові закони мають поліпшити систему реагування на сексуальне насильство, пов’язане із збройною агресією росії

Краще помилитися та допомогти тому, хто не є постраждалим, аніж помилитися й відмовити тому, хто реально потребує підтримки. Таку думку висловив спільний Представник в Україні Фонду лауреата Нобелівської премії доктора Деніса Муквеге та Глобального фонду тих, хто пережив насильство, Федір ДУНЕБАБІН. Розмова з ним стосувалася системи допомоги постраждалим та потреби її вдосконалення на законодавчому рівні.

30-01-24 В Україні буде створено Реєстр осіб, які постраждали внаслідок російської агресії

Це передбачено законопроєктом №10256 «Про облік осіб, життю та здоров’ю яких завдано шкоди внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України». Ініціатором його розробки виступило Міністерство соціальної політики. Очікується, що найближчим часом він буде розглянутий у Верховній Раді. Про важливість та особливості законопроєкту говоримо із заступницею Міністерки соціальної політики України Уляною ТОКАРЄВОЮ.

17-01-24 Re:farm – найбільша конференція спеціалістів в агро в Україні

8-9 лютого у Львові вже вдруге відбудеться Re:Farm – конференція про технології та людей. Чому про технології та людей? Тому, що люди без технологій не ефективні, а технології без людей неможливі. В конференції візьме участь більше 1500 керівників, агрономів, інженерів та спеціалістів с/г з усієї України, щоб дізнатись про перевірені на практиці прибуткові інструменти та технології. Цьогоріч Re:Farm триватиме 2 дні, а отже учасників очікує ще більше корисної інформації.

17-01-24 В Україні чітко розуміють, що СНПК – воєнний злочин

Таку думку висловила Представниця ООН Жінки в Україні Сабін Фрейзер Гюнеш. Вона впевнена, що увага до питань ґендерної рівності в Україні допомогла їй оперативно відреагувати на проблему сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК), та протидіяти їй.

09-01-24 Іван ВИГІВСЬКИЙ: Злочини СНПК однозначно кваліфікуються як воєнні

Національна поліція України відіграє вагому роль у виявленні та документуванні злочинів сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК), та допомозі постраждалим від них. Чому до складу мобільних груп, створених із цією метою, переважно входять жінки-поліцейські? Яка відповідальність за вчинення злочинів СНПК передбачена українським законодавством? Як забезпечується доказова база для подальшого розгляду цих справ у судових інстанціях? На ці та інші запитання відповідає Голова Національної поліції України, генерал поліції третього рангу Іван ВИГІВСЬКИЙ.

08-01-24 Юридические Услуги для Аграрного Сектора: Эффективное Партнерство с АО "Грандлига"

В современном мире аграрный сектор стал одной из ключевых отраслей экономики, обеспечивая население продовольствием и сырьем. Однако, как и любая другая отрасль, сельское хозяйство сталкивается с различными юридическими вопросами и сложностями. В этом контексте профессиональные юридические услуги играют важную роль, обеспечивая правовую защиту и поддержку для аграрных предприятий.

03-01-24 Фонд доктора Деніса Муквеге повертає постраждалим від СНПК довіру до людей та до життя

Свою діяльність Фонд доктора Деніса Муквеге розгорнув в Україні ще до широкомасштабної російської агресії. Яку допомогу він надає постраждалим від сексуального насильства, спричиненого війною, та як співпрацює в цих питаннях з українською владою та громадським сектором? Про це спілкуємося з виконавчою директоркою цієї міжнародної гуманітарної структури Катрін КОППЕНС.

27-12-23 «Невидимий злочин» залишається на контролі МВС

Правоохоронці серед перших заходять на деокуповані українські території. Вони відновлюють правопорядок і серед питань, які вирішують, – виявлення постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з війною (СНПК). Про роботу своїх колег розповідає заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина ПАВЛІЧЕНКО.

26-12-23 Нацсоцслужба пропонує нові інструменти допомоги постраждалим від СНПК

Сьогодні в Україні 855 служб надають допомогу постраждалим від російської агресії, зокрема тим, хто зазнав сексуального насильства внаслідок війни (СНПК). Як забезпечити якість та ефективність їхніх послуг? Про це розмовляємо з головою Національної соціальної сервісної служби України Василем ЛУЦИКОМ.

27-11-23 Аграрна бізнес-конференція OK AGRO 2023

OkAgro — конференція, на яку вже за традицією очікують ті, хто хоче на день опинитись серед прогресивних аграріїв та з користю для власного бізнесу. На ній зберуться більше 500 керівників та власників агропідприємств, а зі сцени виступлять 20 фермерів.

15-11-23 Новий закон захистить права осіб, які постраждали від СНПК з 2014 року

На розгляді у Верховні Раді перебуває проєкт закону №10132 «Про статус осіб, постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного зі збройною агресією Російської Федерації проти України, та невідкладні проміжні репарації». Про його особливості спілкуємося із заступницею голови парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Мариною БАРДІНОЮ, яка безпосередньо займалася розробкою цього документу.

17-10-23 Постраждалі від СНПК вирішують не мовчати про злочини російських окупантів

Ірина ДОВГАНЬ та Людмила ГУСЕЙНОВА – добре знані не лише в Україні, але й в усьому світі. Обидві пережили російський полон, катування та приниження, але зуміли не просто зберегти людську гідність, а й стали для інших прикладом подолання наслідків СНПК та гуртування світової громадськості у протидії цьому явищу.

09-10-23 Естер ДІНГЕМАНС: «Ми дивимося на випадки СНПК очима постраждалих»

Такий підхід сповідує Глобальний фонд тих, хто пережив насильство. Його представники та представниці активно співпрацюють з урядом України та громадськими організаціями для забезпечення постраждалих від сексуального насильства внаслідок війни (СНПК) невідкладними, проміжними репараціями і впровадження повноцінної програми репарацій. Про це йшлося під час ексклюзивного інтерв’ю з виконавчою директоркою цього Фонду Естер ДІНГЕМАНС.

20-09-23 Специфіка розслідування випадків СНПК змушує Генпрокуратуру трансформуватися

Це стало однією з тем нашої розмови з начальником Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора Юрієм БЄЛОУСОВИМ та начальницею Управління процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення у кримінальних провадженнях про злочини, пов’язані з сексуальним насильством, яке входить до складу цього Департаменту, Іриною ДІДЕНКО. Також йшлося про специфіку розслідування воєнних злочинів, до яких належить і СНПК, про захист постраждалих, про співпрацю з Міжнародним кримінальним судом та підготовку законопроєкту про репарації.

21-08-23 Гарячі лінії «Ла Стради» допомагають постраждалим від СНПК

В Україні створено потужні ресурси для підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з війною (СНПК). До цієї роботи залучені і гарячі лінії ГО «Ла Страда-Україна». Про їхню діяльність і про те, які послуги вони надають, розповідає директорка Департаменту Національних гарячих ліній та соціальної допомоги цієї громадської організації Альона КРИВУЛЯК.

10-08-23 Україна критично потребує спеціального закону щодо протидії СНПК

Таку думку під час інтерв’ю висловили президентка ГО «Ла Страда-Україна» Катерина ЧЕРЕПАХА та віцепрезидентка цієї громадської організації, докторка філософії в галузі права Марина ЛЕГЕНЬКА. Розмова з ними торкнулася особливостей правничої допомоги постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК), як його визначають міжнародні стандарти, можливостей притягнення до відповідальності російських агресорів, які вдаються до цього воєнного злочину, а також ролі громадського сектору в цьому процесі.

19-07-23 В Україні успішно працюють сервіси для постраждалих від СНПК

UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення надає допомогу українкам та українцям, які постраждали від різних викликів російської агресії, зокрема від сексуального насильства, пов’язаного з війною (СНПК). За партнерства UNFPA з Урядом України були відкриті Центри допомоги врятованим та онлайн-платформа «Аврора», спрямовані на підтримку потерпілих. Про роботу цих сервісів розмовляємо із заступником представника UNFPA в Україні Павлом ЗАМОСТЬЯНОМ та проєктною координаторкою цього Фонду Ніною ЛОМПАРТ.

12-07-23 UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення допомагає Україні долати наслідки сексуального насильства, пов’язаного з війною

UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення є одним із ключових партнерів Уряду України з надання допомоги постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з війною (СНПК). Про її особливості та перспективи подальшої співпраці говоримо з Представником UNFPA в Україні Хайме НАДАЛЕМ та його заступником, старшим координатором із надзвичайних ситуацій Мустафою ЕЛЬКАНЗІ.

19-06-23 Репарації для потерпілих від сексуального насильства в період війни

19 червня відзначається Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту (СНПК). Напередодні ми зустрілися з Оленою СОТНИК, радницею Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, та Христиною КІТ, керівницею Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем», і обговорили питання щодо перспектив впровадження в нашій країні системи репарацій для потерпілих від СНПК та інших воєнних злочинів, скоєних російськими окупантами.

06-06-23 Катерина Левченко: Співпереживання та підтримка – це те, що робить нас людьми і відрізняє від російських загарбників

Про розробку та впровадження державної політики, спрямованої на попередження та подолання сексуального насильства, пов’язаного з війною (СНПК), а також забезпечення допомоги тим, хто постраждав від рук російських агресорів, говоримо з Урядовою уповноваженою з питань ґендерної політики, докторкою юридичних наук, професоркою Катериною ЛЕВЧЕНКО.

29-05-23 МІЖНАРОДНА СПЕЦІАЛІЗОВАНА ВИСТАВКА ОБЛАДНАННЯ, МАТЕРІАЛІВ ТА АКСЕСУАРІВ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ЩІТОК, ПЕНЗЛІВ, МАЛЯРНИХ ВАЛИКІВ ТА ШВАБР

InterBrush міжнародна виставка індустрії щіток – це єдиний професійний виставковий майданчик в Україні для індустрії щіток, що охоплює весь ланцюжок створення сучасних щіток та готових пензлів. InterBrush йде в ногу з часом, фокусується на спеціалізації, орієнтації на ринок, глобальній перспективі, надаючи індустрії щіток можливості зустрічатись, спілкуватися, вести бізнес, ділитися ідеями із розумінням розвитку галузі.

29-05-23 Міжнародна спеціалізована виставка «ОЛІЙНО ЖИРОВА ІНДУСТРІЯ» 21-22.09.23

Цей захід є єдиним в Україні майданчиком для ефективної взаємодії професіоналів науки, виробництва і бізнесу олійно жирового ринку. Представники бізнесу зі всієї України зустрічаються, щоб обговорити свої проблеми і досягнення, нові проекти та шляхи розвитку олійно жирової галузі. У Бізнес-Форумі є можливість кожному учаснику виставки виступити з презентацією, доповіддю, семінаром.

29-05-23 Міжнародна спеціалізована виставка «Індустрія напоїв. Індустрія пива, слабоалкогольних та безалкогольних напоїв» 21-22.09.23

«Індустрія напоїв. Індустрія пива, слабоалкогольних та безалкогольних напоїв» - єдина, потужна широкоформатна площадка для принципово нового спілкування, обміну досвідом, пропозицією різних послуг з вирішення тих чи інших "вузьких" питань та проблем у виробництві, в техніці та технології, просування інноваційних рішень тощо в галузі індустрії напоїв.

29-05-23 Міжнародна спеціалізована виставка «Індустрія напоїв. Індустрія пива, слабоалкогольних та безалкогольних напоїв» 21-22.09.23

«Індустрія напоїв. Індустрія пива, слабоалкогольних та безалкогольних напоїв» - єдина, потужна широкоформатна площадка для принципово нового спілкування, обміну досвідом, пропозицією різних послуг з вирішення тих чи інших "вузьких" питань та проблем у виробництві, в техніці та технології, просування інноваційних рішень тощо в галузі індустрії напоїв.

29-05-23 Міжнародна спеціалізована виставка енергозберігаючого обладнання та альтернативних джерел енергії «ISTWE» - «Розумне місто&Розумний дім» 21-22-09.23

Міжнародна виставка «Енергозберігаюче обладнання та альтернативні джерела енергії» та форум є ідеальним місцем зустрічі для глобальних і місцевих зацікавлених сторін, керівників рівня C, провідних експертів галузі, виробників і постачальників, осіб, які приймають рішення, політиків і державних службовців з усього ланцюга створення вартості, щоб брати участь у діалозі, обговорювати поточні проблеми та можливості для бізнесу, розробляти ринкові стратегії, ділитися своїми знаннями, продуманими підходами та визначати рішення, спрямовані на формування майбутнього сектору альтернативної енергетики.

29-05-23 Переробка та зберігання сільськогосподарської продукції, продуктів харчування та напоїв «ProStorExpo» 21-22.09.23

Міжнародна виставка інноваційних рішень «ProStorExpo», яка посідає головне місце серед спеціалізованих виставкових заходів України та спрямована на просування інноваційних рішень на різних стадіях виробництва, зберігання, переробки та транспортування сількогосподарської продукції, продуктів харчування, напоїв. Виставка «ProStorExpo» об’єднує провідних постачальників обладнання, дилерів та представників виробничого сектору України, так і компанії міжнародного формату.

04-05-23 Ми повинні стати опорою для постраждалих від сексуального насильства, зумовленого війною

Сьогодні Україна працює над створенням ефективної системи реагування на випадки сексуального насильства, пов’язаного з війною. Про особливості цієї роботи говоримо з директоркою МБФ «Український Жіночий Фонд» Наталією КАРБОВСЬКОЮ.

19-04-23 Сексуальне насильство під час війни – це воєнний злочин, який не має терміну давності

Російські агресори воюють не лише з українськими військовими, а й з цивільним населенням нашої країни. При цьому, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, активно застосовують брудні методи ведення війни, зокрема зґвалтування. Для них воно стало частиною стратегії, спрямованої на деморалізацію та упокорення українського суспільства. Про цю особливість дій окупантів, які вже набули масового характеру, про реакцію на них з боку світової спільноти та про допомогу потерпілим від сексуального насильства, пов’язаного з війною (СНПК), розповідає Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга СТЕФАНІШИНА.

17-02-23 Актара инсектицид от вредителей сада и огорода!

Актара от Сингента создан для того чтобы каждый садовод огородник легко научился получать результат от своей работы.

24-01-23 Посилення спроможності України в галузі гуманітарного розмінування

Японська агенція з міжнародного розвитку (Japan International Cooperation Agency – JICA) розпочала багаторівневу програму співпраці з Державною службою України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

27-07-22 Війна посилила ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми

30 липня відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. Для наших співгромадян і співгромадянок ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, експлуатації та насильства зросли після початку повномасштабної війни росії проти України. Наша розмова з президенткою Громадської організації «Ла Страда-Україна» Катериною ЧЕРЕПАХОЮ присвячена цій гострій проблемі та її подоланню.

07-06-22 Сухо и комфортно: десикация - технология богатого урожая

Мало вырастить хороший урожай. Собрать его в целости и сохранности тоже задача не из простых. На помощь придут десиканты для растений. Это препараты для ускорения созревания сельскохозяйственных культур методом их подсушивания.

20-05-22 Що таке електропастух та для чого його використовувати?

Електропастух – сучасне рішення для фермерів та власників великої кількості свійських тварин та рогатої худоби. Така електрозагорожа – це спеціальний пристрій, що складається із генератора імпульсів, та дротів, які проводять струм. Пропонуємо детальніше розглянути принцип дії пристроїв та переваги використання.

04-02-22 Міжнародна спеціалізована виставка енергозберігаючого обладнання та альтернативних джерел енергії «ISTWE»

Міжнародна виставка «Енергозберігаюче обладнання та альтернативні джерела енергії» та форум є ідеальним місцем зустрічі для глобальних і місцевих зацікавлених сторін, керівників рівня C, провідних експертів галузі, виробників і постачальників, осіб, які приймають рішення, політиків і державних службовців з усього ланцюга створення вартості, щоб брати участь у діалозі, обговорювати поточні проблеми та можливості для бізнесу, розробляти ринкові стратегії, ділитися своїми знаннями, продуманими підходами та визначати рішення, спрямовані на формування майбутнього сектору альтернативної енергетики.

04-02-22 МІЖНАРОДНА СПЕЦІАЛІЗОВАНА ВИСТАВКА ОБЛАДНАННЯ, МАТЕРІАЛІВ ТА АКСЕСУАРІВ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ЩІТОК, ПЕНЗЛІВ, МАЛЯРНИХ ВАЛИКІВ ТА ШВАБР

InterBrush міжнародна виставка індустрії щіток – це єдиний професійний виставковий майданчик в Україні для індустрії щіток, що охоплює весь ланцюжок створення сучасних щіток та готових пензлів. InterBrush йде в ногу з часом, фокусується на спеціалізації, орієнтації на ринок, глобальній перспективі, надаючи індустрії щіток можливості зустрічатись, спілкуватися, вести бізнес, ділитися ідеями із розумінням розвитку галузі.

04-02-22 Міжнародна спеціалізована виставка «Індустрія напоїв. Індустрія пива, слабоалкогольних та безалкогольних напоїв»

З 21 по 22 вересня 2022 р. відбудеться Міжнародна спеціалізована виставка «Індустрія напоїв. Індустрія пива, слабоалкогольних та безалкогольних напоїв» - єдина, потужна широкоформатна площадка для принципово нового спілкування, обміну досвідом, пропозицією різних послуг з вирішення тих чи інших "вузьких" питань та проблем у виробництві, в техніці та технології, просування інноваційних рішень тощо в галузі індустрії напоїв.

04-02-22 Переробка та зберігання сільськогосподарської продукції, продуктів харчування та напоїв «ProStorExpo»

21-22 вересня 2022 р. відбудеться Міжнародна виставка інноваційних рішень «ProStorExpo» Переробка та зберігання сільськогосподарської продукції, продуктів харчування та напоїв «ProStorExpo», посідає головне місце серед спеціалізованих виставкових заходів України та спрямована на просування інноваційних рішень на різних стадіях виробництва, зберігання, переробки та транспортування сількогосподарської продукції, продуктів харчування, напоїв.

04-02-22 Міжнародна виставка «ОЛІЙНО ЖИРОВА ІНДУСТРІЯ» (21-22 вересня 2022 р.)

Цей захід є єдиним в Україні майданчиком для ефективної взаємодії професіоналів науки, виробництва і бізнесу олійно жирового ринку.

28-12-21 Стамбульська конвенція сприяє формуванню сімей, в яких немає насильства

Таку думку висловила віцепрезидентка Громадської організації «Ла Страда-Україна» Катерина БОРОЗДІНА. Вона вважає, що ратифікація Конвенції Ради Європи із запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульської конвенції) суттєво вплине не лише на сучасні, але й на майбутні родини. Це стало темою нашої розмови з нею.

30-11-21 Сексуальна освіта: виклик для дітей чи для дорослих?

Сексуальну освіту дітей потрібно розпочинати з трирічного віку. В цьому переконана членкиня Європейської асоціації психологів-сексологів, тренерка-експертка Громадської організації «Міжнародна школа рівних можливостей» Яніна НЄМАЯ. На її думку, це може значною мірою захистити підростаюче покоління від сексуального насильства та експлуатації – тих проблем, які на сьогоднішній день дедалі більше загострюються. Ми говоримо з нею про специфіку сексуальної освіти та про готовність суспільства до її впровадження.

25-11-21 Імплементація Стамбульської конвенції не стане стресовою для національної правової системи

25 листопада стартувала щорічна міжнародна акція «16 днів проти насильства». Вона покликана активізувати увагу суспільства до протидії домашньому насильству, торгівлі людьми, а також спрямована на захист прав жінок. В Україні цьогорічна акція відбувається на тлі підготовки до ратифікації Конвенції Ради Європи із запобігання насильству стосовно жінок та домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульської конвенції проти насильства). Про перспективу розвитку національного законодавства у цій царині говоримо з віце-президенткою ГО «Ла Страда-Україна», докторкою філософії в галузі права, адвокаткою Мариною ЛЕГЕНЬКОЮ.

18-11-21 Домашнє насильство – не приватна справа

Підготовкою до ратифікації Конвенції Ради Європи із запобігання насильству стосовно жінок та домашньому насильству та боротьбу з цими явищами, яка відома також як Стамбульська конвенція проти насильства, в Україні сьогодні займаються не лише державні структури, але й громадські організації. Про доцільність і необхідність її ухвалення депутатами Верховної Ради говоримо з президенткою ГО «Ла Страда-Україна» Катериною ЧЕРЕПАХОЮ.

16-11-21 Про що мовчать діти

Сьогодні 20-25% українських дітей зазнають сексуального насильства та сексуальної експлуатації в Інтернеті. Чимало подібних злочинів здійснюється і в реальному житті. На думку спеціалістів, тенденція до їхнього зростання зберігається. Як змінити ситуацію? Про це говоримо з виконавчим директором Громадської організації «Міжнародна школа рівних можливостей» Іриною КОНЧЕНКОВОЮ.

08-11-21 Стамбульську конвенцію проти насильства варто прочитати, щоб свідомо підтримати її ратифікацію

4 листопада відбулася зустріч Віце-прем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної з Генеральною секретаркою Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич. Серед інших питань особливу увагу було приділено перспективі ратифікації Україною Конвенції Ради Європи із запобігання насильству стосовно жінок та домашньому насильству та боротьбу з цими явищами, яку називають Стамбульською конвенцією проти насильства. До речі, цими днями виповнилося 10 років, відколи наша країна її підписала. Учасницею зустрічі була й Урядова уповноважена з питань ґендерної політики Катерина ЛЕВЧЕНКО. Ми розмовляємо з нею про важливість цього міжнародного документу.

18-10-21 Українські кредитні спілки в очікуванні законодавчих змін

21 жовтня відзначається Всесвітній день кредитних спілок. Рух кредитної кооперації, який об’єднує десятки тисяч українців, перебуває в очікуванні законодавчих змін, які мають відбутися вже найближчим часом та привертають особливу суспільну увагу.

07-09-21 Вже наступного року максимальний розмір відшкодування за «автоцивілкою» може суттєво зрости

Це не єдина зміна на краще, яка очікує постраждалих в ДТП у разі прийняття нового закону «Про ОСЦПВ». Планується ціла низка нововведень, що мають підвищити рівень захисту учасників дорожнього руху в Україні. «Чинний закон «Про ОСЦПВ», який зараз регулює сферу страхування відповідальності власників автотранспортних засобів, був прийнятий ще 2004 року. На той час він був дуже потрібний, бо сформував повноцінну систему відносин між страховиками, автовласниками і постраждалими в ДТП, визначив їхні права та обов’язки. Проте життя рухається вперед, зараз закон вже не відповідає соціальним та технологічним змінам, що відбулись в Україні і світі», – поділився своїми думками генеральний директор Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) Володимир Шевченко.

27-07-21 Де немає спілкування з пасічниками - там масова загибель бджіл!

Ефективне і безпечне ведення сільського господарства стає нормою вже і в Україні. Але так було не завжди, і ще порівняно недавно в пресу часто потрапляли історії конфліктів хліборобів і пасічників. Ми поговорили з керівником ТОВ «Східне» Віктором Яцковським, щоб дізнатися, чи вдається аграріям Запорізької області налагодити взаємодію з власниками пасік і чи дає така співпраця результат. Наша зустріч відбулася в селі Східне Мелітопольського району, серед черешневих садів, ангарів і гаражів підприємства, а своєрідним тлом для нашого інтерв'ю стали трактор МТЗ, трактор Т-150, комбайн John Deere, вантажівки ГАЗ і КамАЗ, а також інша техніка ТОВ «Східне».

27-07-21 Кредитні спілки можуть долучитися до Фонду гарантування вкладів

За офіційною статистикою, станом на березень 2021 р. в Україні було зареєстровано 323 кредитні спілки. Вони володіють доволі вагомим фінансовим ресурсом. Торік система кредитних спілок отримала нового регулятора в особі Національного банку, який вдосконалює правове поле для їхньої діяльності. Одне із питань, яке зараз активно обговорюється в експертному середовищі, стосується можливого включення спілок до Фонду гарантування вкладів. Про це говоримо з президентом Всеукраїнської асоціації кредитних спілок (ВАКС) Ольгою ТУГАЙ, віцепрезидентом Національної асоціації кредитних спілок України (НАКСУ), головою правління Об’єднаної кредитної спілки (ОКС) Людмилою КРАВЧЕНКО та заступником директора Проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Кредитування сільськогосподарських виробників в Україні» Іваном ВИШНЕВСЬКИМ.