Статті

10-03-2017
Насіння соняшнику від виробника - запорука високого врожаю.
 
Agrarnik

 

НАСІННЯ СОНЯШНИКУ ВІД ВИРОБНИКА – ЗАПОРУКА ВИСОКОГО ВРОЖАЮ

      Збираєтеся сіяти соняшник і налаштувалися на придбання іноземного насіння? Не поспішайте. Озирніться довкола, й в Україні  є селекціонери, здатні забезпечити Вам врожайне господарювання.

      «Своє перше власне підприємство ми створили ще в 2002 р., – розповідає директор ТОВ «АФ НПП АГРОМИР» Євген Гостєв. – Мали на меті забезпечити вітчизняних сільгоспвиробників високоякісним насінням високопродуктивних сортів і гібридів.

     

      Наразі ми поки що не маємо власних гібридів соняшнику, відтак розмножуємо насіння інших селекціонерів. Що спонукало нас зробити вибір на користь певного насіння? Чому саме насіння Селекційно-генетичного інституту пропонуємо нашим клієнтам? Це – установа з добрими традиціями, де працюють справжні майстри своєї справи. Саме там було створено перші гібриди соняшнику в колишньому СРСР. І впродовж всього часу існування нашого підприємства наші клієнти-агровиробники демонстрували свою прихильність гібридам одеської селекції.

      По-перше, всі гібриди мають надзвичайно високу посухо- й жаростійкість. А це – головний обмежувальний чинник одержання врожаю в Україні. Крім того, хочу звернути увагу на те, що посуха в нашій країні різниться з посухами в інших країнах. Висновок, як то кажуть, напрошується сам по собі.

      По-друге, всі гібриді мають високу олійність і виповненість насіння. Всі наші партнери зазначають, що в усі роки одержане з товарових посівів насіння було важке, а олійність вища, ніж у сусідів. Нині, коли переробні підприємства олійно-жирової галузі приймають соняшник з урахуванням олійності, вихід олії з 1 га – це важливий показник, який потрібно враховувати сільгосптоваровиробникам.

      По-третє, одеські селекціонери, ймовірно, чи не єдині в Україні, які по-справжньому працюють над проблемою стійкості гібридів проти вовчка. Я, наприклад, чимало разів на власні очі бачив, як гібриди відомих селекційних установ із декларованою стійкістю проти всіх відомих і невідомих рас вовчка, насправді уражуються вовчком набагато більше, ніж гібриди одеської селекції. А на одному семінарі ми якось зайшли глибше у демонстративний посів начебто стійкого проти вовчка іноземного гібрида та виявили купу вирваних рослин вовчка, а поруч  – рукавички. Промовистий факт!

      По-четверте, потенціал продуктивності гібридів одеської селекції зовсім не поступається найкращим іноземним гібридам. Про це свідчить бодай те, що на демонстраційні посіви іноземні компанії намагаються не брати одеську селекцію, яка стала зовсім незручної для порівняння.

      У 2016 р., певно, найперше за всі роки, нам вдалося зробити насіннєві ділянки майже із 100% типовістю та стерильністю, що дасть змогу на товарних посівах одержати вирівняні за морфологічними ознаками рослини, найкраще розкрити потенціал гібрида, та, як результат, одержати високий урожай.

      Пропонуємо Вам до реалізації найкраще насіння одеських гібридів, яке стане запорукою отримання високого врожаю в 2017 році!

Детальніша інформація за тел. (067) 531-02-67, (050) 401-95-04

www.af-npp-agromir.prom.ua       www.agromir-harkov.all.biz