Статті

20-06-2019

Керівництво Мінагрополітики обговорило подальшу співпрацю із фермерами АФЗУ

Опубліковано 19 червня 2019 року, 18:58

 

Сьогодні, 19 червня, відбувся 29-й з’їзд Асоціації фермерів і приватних землевласників України за участі в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої, заступника Міністра Віктора Шеремети, президента АФЗУ Миколи Стрижака, народного депутата Вадима Івченка та членів АФЗУ.

«Перед міністерством і перед асоціацією фермерів стоять спільні виклики і завдання. Молодь має залишатися в селі і ми своїми скоординованими напрацюваннями маємо забезпечити для цього всі умови. Ми повинні підтримувати їх у бажанні займатися фермерським високоефективним господарством, використовувати високі технології, бути конкурентоспроможними, виходити на експорті ринки, отримувати прибуток. Для реалізації цих завдань, в першу чергу, потрібно підтримувати вже започаткований за останній рік конструктив та активну взаємодію», - відмітила Ольга Трофімцева на З’їзді.

Вона додала, що сьогодні на подальший розвиток АПК потрібно дивитися комплексно, враховуючи чотири ключові аспекти.

«Ми маємо діяти і рухатися далі з урахуванням економічного, екологічного, технологічного, і, що найважливіше, соціального аспекту. В центрі завжди має бути людина. Адже які б технології не були, про яку економіку ми б не говорили, без людини на селі нічого не буде», - зауважила в. о. Міністра.

Зі свого боку, заступник Міністра Віктор Шеремета нагадав, що в Україні для підтримки фермерства передбачена окрема бюджетна програма (800 млн грн), яка діє за 7-ма напрямами. Крім того, фермери можуть скористатися іншими урядовими програмами підтримки, зокрема, щодо здешевлення кредитів, компенсації витрат на техніку, садивний матеріал. За його словами, минулого року близько 10 тис. юридичних осіб-фермерських господарств скористалося державною підтримкою на суму понад 1 млрд грн.

«Щодо цього року, то на сьогодні вже 700 фермерських господарств подало заявки на компенсацію відсотків за залученими кредитами. Мінагрополітики працює над розширенням напрямів державної підтримки. Планується включити до компенсації 70% за придбане обладнання зернові кооперативи», - зазначив Віктор Шеремета.

керівництво мінагрополітики обговорило подальшу співпрацю із фермерами афзу

керівництво мінагрополітики обговорило подальшу співпрацю із фермерами афзу

Прес-служба Мінагрополітики

Джерело: https://minagro.gov.ua/ua/news/kerivnictvo-minagropolitiki-obgovorilo-podalshu-spivpracyu-iz-fermerami-afzu