Статті

11-06-2019

Рання капуста коштує удвічі дешевше, ніж торік

Цей ранній овоч став найбільш доступним для споживачів в Україні. Ціна впала, завдяки суттєвому збільшенню пропозицій від вітчизняних виробників

Про таку тенденцію на гуртових ринках повідомляють аналітики «Інфо-Шувар». За їхніми даними на найбільшому в Західному регіоні гуртовому ринку ОРСП «Шувар» ціна на молоду  капусту складає по 5-6 грн/кг (0,17-0,2 EUR/кг). Динаміка свідчить про падіння цін за рік майже у 2 рази.

Імпорт ранньої капусти вже наприкінці квітня повністю витіснила українська продукція, тоді ж ціни почали знижуватися.

Як розповіла Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар», виробники капусти суттєво розширили площі на Півдні та в Закарпатті, орієнтуючись на високі ціни протягом двох попередніх сезонів.

За даними «Інфо-Шувар», молода капуста лідирує за обсягами реалізації овочів на ОРСП «Шувар», на другому та третьому місці знаходяться цибуля та морква минулорічного врожаю.

Сезон продажу минулорічної капусти закінчився передчасно з рекордно високими цінами по 35-40 грн/кг (1,18-1,35 EUR/кг).

Як раніше повідомляв Landlord, наприкінці квітня ціни на стару білоголову капусту стрибнули вгору на 100%, і стали безпрецедентно високими. Як бачимо, ціни на молоду капусту, навпаки, радують споживачів.

Джерело: https://landlord.ua/news/