Статті

14-11-2012

 

Swiss Agency for Development and Cooperation SDC

State Secretariat for Economic Affairs SECO

 

Прес-анонс

Київ, 8.11.2012

Шановні пані та панове журналісти,

Швейцарське бюро співробітництва (ШБС) в Україні запрошує Вас взяти участь у прес-турі до м. Вінниці та Вінницької області у четвер, 22 листопада 2012 року.

Мета прес-туру – ознайомити представників ЗМІ, а в подальшому через них і широку громадськість з тим, як технічна допомога з боку Швейцарської Конфедерації сприяє покращенню рівня життя громадян в Україні на прикладі двох проектів, один яких стосується місцевого самоврядування та надання публічних послуг, а інший допомагає вирішувати проблеми в галузі репродуктивного здоров’я.

Зокрема, в ході візиту до с. Черепашинці Калинівського району Вінницької області учасники і учасниці прес-туру матимуть можливість ознайомитися з успішним досвідом місцевої громади у забезпеченні водопостачання та задоволенні інших потреб місцевих жителів, залучаючи та раціонально використовуючи кошти з державного бюджету, приватного бізнесу, фінансову підтримку донорів та власні внески. В рамках українсько-швейцарського проекту «Підтримка децентралізації в Україні ( DESPRO)» громада с. Черепашинці відпрацювала ефективну модель тісного співробітництва з органами місцевої та державної влади різних рівнів та місцевим бізнесом. Також буде представлено «історію успіху» жіночого лідерства на прикладі п. Наталії Черниш, голови Черепашинської сільської ради.

Окрім того, на прикладі пологового відділення Вінницької обласної клінічної лікарні, яка з 2008 року успішно співпрацює з українсько-швейцарською Програмою «Здоров’я матері та дитини», буде показано, яким чином реформується надання медичних послуг на районному та обласному рівнях для покращення здоров’я матерів та дітей в цьому регіоні. Учасники та учасниці прес-туру матимуть можливість дізнатися про конкретні результати українсько-швейцарської співпраці та їх вплив на ситуацію із станом здоров’я вагітних та новонароджених у Вінницькій області, безпосередньо поспілкуватися з пацієнтами, медиками вище згаданого закладу, представниками органів державної влади та іншими учасниками і учасницями проекту.

На питання журналістів відповідатимуть керівники двох українсько-швейцарських проектів («Здоров’я матері та дитини» та «DESPRO»), місцеві партнери – представники влади та громадськості, фахівці з пілотних установ, а також керівник Швейцарського бюро співробітництва в Україні п. Гуідо Бельтрані, який проінформує про мету, основні напрямки, завдання та загальні обсяги технічної допомоги Швейцарської Конфедерації для України.

Швейцарське бюро співробітництва в Україні забезпечує проїзд з м. Києва до місця призначення та у зворотному напрямку, транспорт для місцевих/регіональних журналістів у Вінницькій області, а також харчування протягом дня (передбачено обід та перерви на каву).

Заявки на участь в прес-турі із зазначенням Ваших даних (ПІБ, контактного номеру телефону та ЗМІ, яке Ви представляєте), просимо надсилати до 19 листопада 2012 року (до 18:00) на електронну адресу ludmyla.nestrylay@sdc.net або по факсу (044) 238 62 51, а також за контактами, які будуть додатково оголошені Національним прес-клубом "Українська перспектива" та Вінницьким прес-клубом реформ. Враховуючи обмежену кількість місць, запрошуємо Вас надсилати заявки раніше зазначеного крайнього терміну.

Програма прес-туру додається.

Додатково: ШБС в Україні оголошує також конкурс журналістських матеріалів на найбільш повне висвітлення результатів діяльності Швейцарської програми співробітництва в Україні. Для переможців конкурсу передбачено цінні подарунки. Більш детальна інформація про конкурс – у додатку.

За додатковою інформацією звертайтеся до Людмили Нестриляй, координатора з питань комунікаційної діяльності, зв’язків з громадськістю та роботи зі ЗМІ за телефоном (044) 238 62 82 або (044) 238 62 50, адреса електронної пошти: ludmyla.nestrylay@sdc.net .

Оголошення

Київ, 08.11.2012

Конкурс журналістських матеріалів

на найбільш повне висвітлення діяльності Швейцарської програми співробітництва в Україні

Швейцарське бюро співробітництва (ШБС) в Україні оголошує конкурс журналістських матеріалів на найбільш повне висвітлення діяльності Швейцарської програми співробітництва в Україні.

Мета конкурсу – підвищити рівень обізнаності широкої громадськості щодо технічної допомоги, яку Швейцарська Конфедерація надає Україні, основних напрямків цієї допомоги, її цілей, завдань, об’ємів та результатів, а також ключових партнерів, завдяки співпраці з якими в тій чи іншій галузі позитивні зміни стають реальними і дійсно вдається досягти покращення рівня життя громадян України.

До участі в конкурсі запрошуються, в першу чергу, учасники і учасниці прес-туру, організованого Швейцарським бюро співробітництва 22 листопада 2012 до м. Винниці та Вінницької області. На розгляд журі прийматимуться матеріали, що будуть опубліковані або вийдуть в ефір у період з 22 листопада 2012 по 31 січня 2013 року.

Критерії оцінки матеріалів: відповідність меті конкурсу; повнота розкриття теми; актуальність та гострота матеріалу; відповідність нормам журналістської етики та професійним стандартам журналізму; креативність та динаміка викладення матеріалу.

Для участі в конкурсі слід надіслати примірник видання зі статтею (або відскановану копію в електронному вигляді), запис аудіо- чи відео-матеріалу на електронних носіях або збережену як веб-архів файл сторінку Інтернет видання та посилання до неї. У супровідному листі вказати: назву конкурсного матеріалу; жанр; хронометраж для аудіо-/відео-матеріалів; ЗМІ, де був опублікований конкурсний матеріал (назва, його №, дата, ефірний час для аудіовізуальних матеріалів); ПІБ учасника, місце проживання (достатньо вказати населений пункт); місце роботи (повна назва та контакти компанії, редакції), загальноукраїнський чи регіональний ЗМІ, посада; професійний досвід (перелік ЗМІ); контактний телефон; адреса електронної пошти. Прохання зазначати також тираж друкованого видання або орієнтовний розмір слухацької/глядацької аудиторії чи кількість переглядів матеріалу на відповідній веб-сторінці.

Конкурсні матеріали надсилати за адресою: Швейцарське бюро співробітництва в Україні, вул. Івана Франка, 29, м. Київ, 01030 Україна або електронною поштою на адресу ludmyla.nestrylay@sdc.net або kyiv@sdc.net з поміткою «Конкурс журналістських матеріалів». Остання дата відправлення 7 лютого 2013 року. Матеріали конкурсу будуть розміщені на сайті Швейцарського бюро співробітництва (ШБС) із зазначенням автора та назви ЗМІ, де матеріал було опубліковано/розміщено (вперше). Питання погодження права на розміщення матеріалу на сайті ШБС із керівництвом відповідного ЗМІ, а також зі співавторами матеріалу вирішує учасник/учасниця конкурсу – автор авторка матеріалу.

Переможців конкурсу визначатиме журі, до складу якого входитимуть представники ШБС в Україні, професійні журналісти та громадські активісти. Персональний склад журі визначатиметься додатково. Матеріали оцінюватимуться за критеріями журналістської майстерності у двох номінаціях – а) найбільш повне, глибоке висвітлення теми (розглядаються також цикли матеріалів) та б) найбільш яскраве, креативне та оригінальне висвітлення теми.

Для двох переможців конкурсу (по одному у кожній номінації) передбачено цінні подарунки – високоякісні сучасні багатофункціональні цифрові диктофони або фотокамери.

За додатковою інформацією звертайтеся до Людмили Нестриляй, координатора з питань комунікаційної діяльності, зв’язків з громадськістю та роботи зі ЗМІ за телефоном (044) 238 62 82 або (044) 238 62 50, адреса електронної пошти: ludmyla.nestrylay@sdc.net .

Програма прес-туру

до м. Вінниці та Вінницької області,

організованого Швейцарським бюро співробітництва в Україні за підтримки Національного прес-клубу "Українська перспектива" та Вінницького прес-клубу реформ

 

22 листопада 2012 року

7:45

Для групи журналістів, які виїжджають з м. Києва: Зустріч біля станції метро «Університет» та реєстрація учасників і учасниць

 

8:00 – 11:30

Переїзд до с. Черепашинці Калинівського району Вінницької області (дорогою зробимо зупинку для короткої перерви на каву + сандвічі).

Паралельно: приїзд місцевих/регіональних журналістів, організований Вінницьким прес-клубом реформ.

 

11:30 – 11:45

Кава по приїзду (у випадку прибуття раніше до вказаного часу, місцеві/регіональні журналісти запрошуються на каву, починаючи з 11:15)

Адресу, контакти буде надано Вінницькому прес-клубу реформ

11:45 – 14:00

Огляд об’єктів водопостачання, споруджених громадою в рамках українсько-швейцарського проекту «DESPRO», та прес-конференція на тему:

«Яким чином жителі Черепашинців покращують рівень життя у своєму селі та який внесок робить до цього Швейцарська програма співробітництва?»

 

14:00 – 14:45

Обід

 

14:45 – 15:30

Переїзд до Вінницької обласної клінічної лікарні (м. Вінниця)

 

15:30 – 17:30

Ознайомлення із сучасними підходами до надання допомоги вагітним жінкам, матерям і новонародженим (можливість поспілкуватися з лікарями, пацієнтками), які запроваджуються клінікою за допомоги Швейцарської Конфедерації для покращення якості послуг. Прес-конференція за участі представників обласного управління охорони здоров’я, керівництва лікарні, представників (головних лікарів) центральних районних лікарень, українсько-швейцарської Програми «Здоров’я матері та дитини» та керівництва Швейцарського бюро співробітництва в Україні на тему:

«Яким чином реформується система надання медичних послуг на районному та обласному рівнях для покращення здоров’я матерів та дітей у м. Вінниця та області та яка роль Швейцарської Конфедерації у підвищенні якості цих послуг (сучасне обладнання, нові методики, комплексний підхід та активне залучення чоловіків до питань здорового виношування жінкою вагітності, партнерських пологів і догляду за новонародженими)?

 

17:30 – 21:00

Переїзд до Києва.

(За бажанням – зупинка для короткої перерви на каву + сандвічі).

 

 

* Версія від 8.11.2012. В програмі можливі деякі зміни, пов’язані з організаційними моментами