Статті

01-03-2013

Як розширити доступ до фінансування для малих та середніх сільгосптоваровиробників?

Для більшості кредитних установ малі та середні сільгоспвиробники (МСВ) – «земля незнана». Кредитування таких підприємств відносять до ризикованого та приймають інвестиційні рішення на підставі найпростішого аналізу предмету застави. Причина брак базової інформації про наявність фінансово-привабливого потенціалу у сегменті МСВ. Між тим, кредитування МСВ міжнародні фахівці вже тепер вважають одним з найбільш перспективних напрямів подальшого розвитку фінансового сектора України.

Увазі широкого загалу фахівців аграрного сектора, банківських та фінансових спеціалістів, які цікавляться питаннями розширення та підвищення ефективності агрокредитування, зокрема, у сегменті малих та середніх сільгоспвиробників, пропонуються результати маркетингового дослідження «Поточний стан кредитування малих та середніх сільгоспвиробників України». Дослідження, проведене на замовлення Проекту Агентства США з міжнародного розвитку «АгроІнвест», має посприяти розвитку ефективних технологій агрокредитування, розширенню доступу аграріїв до фінансування власного бізнесу.

Дата проведення презентації: 5 лютого 2013 р. Початок роботи: о 10.00 год. Місце проведення: інформаційне агентство «Укрінформ» (м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16).

Програма

Вітальне слово:

Ерік БЛАЙХ, керівник Проекту USAID АгроІнвест;

Юрій МІНЯЙЛИК, заступник директора Департаменту фінансово-кредитної та податкової політики Міністерства аграрної політики та продовольства України;

Олександр СУГОНЯКО, Президент Асоціації українських банків

Наявні бар’єри до розширення агрокредитування МСВ та підходи до їх подолання

НаталяЛІЩИТОВИЧ, керівник компоненту Розвиток фінансування малих та середніх виробників» Проекту USAID АгроІнвест

Огляд Маркетингового дослідження та його результатів

Ірина АЛЕКСА, директор компанії ТА Консалт

Практика структурування проектів, спрямованих на стимулювання та задоволення розширеного доступу до фінансування (сегмент МСВ)

Олег СТОЯНОВ, спеціаліст із агрофінансування Проекту

Поточна ситуація на ринку агрокредитування

Хольгер ВІФЕЛЬ, керівник Програми кредитування ММСП в Україні (ЄБРР)

Заключне слово

Ерік БЛАЙХ, керівник Проекту USAID АгроІнвест

Усім учасникам презентації буде надана докладна інформація про Маркетингове дослідження, конкретну проектну практику, спрямовану на розширення агрокредитування, інформацію про Програму кредитування ММСП в Україні (ЄБРР).