Статті

07-12-2016
Страхування озимих: які витрати відшкодовуються в разі збитку?
 
 
Ознайомтесь, будь ласка, з нашим останнім бюлетенем з агрострахування.
 
Страхування озимих: які витрати відшкодовуються в разі збитку? Чи відрізняються вони у різних страхових компаній?
 
При страхуванні озимих культур, Ви страхуєте грошові витрати, які Ви інвестуєте у посіви, від моменту безпосередньо посіву до початку відновлення вегетації навесні. Вони можуть включати в себе будь-які витрати, наприклад на насіння, засоби захисту рослин, паливо, оплату праці найманих працівників, оренду землі або амортизацію основних засобів.
 
Сума того, що може включатися до страхового захисту, відрізняється від страхової компанії до страхової компанії. Однак, на що треба звернути увагу - це сума, яка виплачується при настанні збитку. Вона може відрізнятися у різних компаній та може мати суттєве значення на виплату:
  • Варіант 1: Страхове відшкодування, що виплачується одними страховими компаніями базується на фактичній сумі витрат, які були понесені застрахованим підприємством до моменту настання збитку (підтверджуються відповідною бухгалтерською документацією).

  • Варіант 2: Страхове відшкодування, що виплачується іншими страховими компаніями - це повна сума запланованих витрат на весь період, що покривається, не зважаючи на фактично понесені витрати на дату збитку.
Варіант 2 завжди більш вигідний (або, як мінімум, аналогічний) для підприємства - страхувальника, ніж вариант 2, тому, перевірте свій договір страхування!
 
 З найкращими побажаннями,
Седрік Германн
 
 
Cedric Hermann
Аграрні страхові послуги Греіншуранс
від Страхового брокера ЄВРОП
m: +380 67 214 56 24  tel+380 44 234 62 29
a: вул. Терещенківська, 21, 01004 Київ, Україна
w: www.grainsurance.com  | www.europbrokers.com