Статті

01-12-2016

ПОПЕРЕДНІЙ ЗВІТ

за підсумками проведення XIII Міжнародної агропромислової виставки «АГРОФОРУМ – 2016»

З 8 по 10 листопада на території Міжнародного виставкового центру (м. Київ, Броварський пр-т, 15, ст. м. «Лівобережна») в рамках міжгалузевої комплексної експозиції пройшла Міжнародна агропромислова виставка «АГРОФОРУМ 2016». Проведеннявиставки одночасно з такими міжнародними спеціалізованими виставками, як «AQUA UKRAINE», «Енергоефективність. Відновлювана енергетика», «КомунТех», «ДорТехЕкспо», «ЄвроБудЕкспо», «Екологія підприємства» надало можливість учасникам продемонструвати досягнення у провідних взаємопов’язаних галузях економіки – агропромисловому комплексі, водній галузі, енергетиці, ЖКГ, промисловій та будівельній сфері.

Виставка «Агрофорум» цього року акцентувала увагу на технологіях підвищення врожаю. Так, на експозиції, що була організована Національним агентством з експорту та інвестицій «Kaznex Invest» Міністерства з інвестицій та розвитку Республіки Казахстан, були вперше представлені одні з провідних виробників хімічної промисловості для АПК – ТОО «Казфосфат» та ТОО «КазАзот».

Також на виставці представили свою продукцію підприємства з Республіки Білорусь: ВАТ «Гродно Азот» і ТОВ з ІІ «БНХ Україна».

Серед українських компаній, які пропонували відвідувачам продукцію у розділі агрохімії можна відмітити ТОВ «Азотфострейд» та ТОВ «Аграріан».

На виставці можна було поспілкуватися та отримати консультації фахівців всесвітньо відомої італійської компанії BONFANTI, яка спеціалізується на розробці обладнання для сушіння зерна.

Напевно однією з самих цікавих прем’єр виставки стали новинки на експозиції Групи компаній АІС, що має більше 20 років досвіду роботи на ринку продажів і сервісного обслуговування автомобілів і на сьогоднішній день пропонує більше 400 моделей легкових, комерційних, вантажних автомобілів і автобусів. Приємно відзначити, що ця знана компанія саме на виставці «Агрофорум-2016» вперше презентувати відвідувачам новинки - ГАЗон NEXT самоскид і ГАЗель NEXT фургон.

Компанія «Аверс-Центр» однією з перших в Україні стала займатися ремонтом паливної апаратури дизелів легкових, вантажних автомобілів, сільгосптехніки та є авторизованим дизельним сервісом Bosch, Delphi, Denso, Stanadyne. Цього року компанія представила на стенді новітню технологію ремонту насос-форсунок UIS (Unit Injector Systems). Перевага цієї системи полягає в тому, що між ТНВД і форсунках відсутній трубопровід, що дозволяє забезпечувати надзвичайно високий тиск упорскування.

На стендах Дочірнього підприємства Державної компанії «Укрспецекспорт» Державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство «Спецтехноекспорт» та компанія «Drone.ua» були представлені безпілотні літальні апарати, які отримали широке використання у сільському господарстві – це і відлякування птахів, обприскування невеликих площ, захист від крадіжок, створення карт полів, нагляд за рівномірністю сходів та аналіз наявності всіх необхідних поживних речовин у рослинах, фіксування розповсюдження хвороб рослин, цілеспрямоване внесення добрив чи розпилювання хімікатів тощо.

Перелік учасників

Визначною подією ділової програми стало проведення семінару представників Східного Партнерства та ЄС «Сприяння впровадженню наукових досліджень в інновації в агропродовольчій сфері» за проектом SUAFI-EPC 7-Ї Рамкової Програми ЄС (організатор - Громадська організація «Технологічний Бізнес-Інкубатор «Харківські Технології»). Представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, Аграрного Союзу України, Національної академії наук України, Intelligentsia Consultants Sàrl (Люксембург), Technology Innovation International (Люксембург), Technology Innovation International (Італія), Dianova A/C (Данія), Факультету морських і екологічних наук Університету м. Кадіс (Іспанія) та інших відомих українських та закордонних установ обговорювали сучасний стан і тенденції розвитку АПК, роль інновацій в агропродовольчій політиці України, проблеми впровадження нових технологій у сільське господарство, напрямки подолання розриву між науковими дослідженнями та інноваціями, підвищення інноваційного потенціалу малого і середнього агробізнесу, а також досвід ЄС у цих питаннях.

В рамках ділової програми пройшла Міжнародна науково-практична конференція «Інженерія систем природокористування» (організатор – Національний університет біоресурсів і природокористування України, НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК). Теми виступів були побудовані за наступними напрямками: механізація тваринництва та біотехнологічні системи; сільськогосподарські машини, системотехніка та моніторинг стану сільськогосподарських угідь; технічні та біоенергетичні системи природокористування; охорона праці та інженерія середовища; рослинництво, екологія і біотехнології в сільському господарстві; сучасні технології сільськогосподарського виробництва.

Український Центр Сталевого Будівництва - асоціація учасників ринку сталевого будівництва, членами якої є провідні виробники та дистриб'ютори сталевого прокату, заводи з виробництва металоконструкцій, покрівельних і фасадних систем, галузеві проектні і наукові організації, монтажні та будівельні компанії, провела міні-конференцію «Ефективні технології будівництва об’єктів АПК». В рамках заходу були представлені передові рішення в сфері будівництва та реконструкції об'єктів нерухомості для потреб українських аграріїв. Професіонали аграрного ринку та сегмента сталевого будівництва змогли обговорити особливості та можливості застосування металоконструкцій в будівництві споруд сучасних агрокомплексів.

Загальна площа цьогорічного масштабного міжгалузевого проекту, який об’єднав 362 українських і відомих закордонних виробничих підприємства різних сфер господарювання, склала майже 16000 кв.м. Понад 12000 фахівців отримати максимальну інформацію щодо сучасних технологій та продукції в різних взаємопов’язаних сферах економіки: агропромисловому комплексі, водній галузі, енергетиці, ЖКГ, промисловій та будівельній сфері.

Розлога статистика - на сайті: http://www.iec-expo.com.ua/agroforum-2016.html
Фотозвіт: http://www.iec-expo.com.ua/agroforum-2016/ftagro-2016.html