Статті

24-04-2013

Українська аграрно-страхова компанія підводить підсумки першого тижня виїзних оглядів посівів озимих зернових на застрахованих площах

 

15 квітня поточного року Українська аграрно-страхова компанія розпочала огляди посівів озимих зернових культур на застрахованих площах. З метою проведення оглядів для підтвердження стану посівів за укладеними договорами страхування були створені Робочі групи у складі провідних фахівців Української аграрно-страхової компанії, представників Міністерства аграрної політики та продовольства України, Аграрного Фонду та агровиробників.

 

  Три групи експертів вже приступили до огляду посівів у 8 південних регіонах України. Посіви в більшій мірі знаходяться в хорошому стані. Деякі проблеми виявлені на незначних площах озимої пшениці в Одеській області.

За такий короткий проміжок часу фахівцями УАСК вже проведено огляди на застрахованих площах 5 788,51 га переважно в Миколаївській, Запорізькій, Кіровоградській та Луганській областях.

Протягом чотирьох тижнів планується завершити проведення оглядів, після чого стануть відомі остаточні обсяги застрахованих площ озимих зернових культур на весняно-літній період.

 

      Для оперативного контролю за ходом проведення оглядів, Аграрним фондом спільно з Аграрним страховим Пулом, співзасновником якого є Українська аграрно-страхова компанія, створена система моніторингу та єдиного андеррайтингу. Експерти отримали детальні рекомендації по процедурам та принципам проведення оглядів. Фахівці УАСК спільно з андеррайтерами Пулу вирішать щодо приймання на страхування складних посівів у разі їх виявлення.

      Нагадуємо, що восени 2012 і навесні 2013 років Українська аграрно-страхова компанія разом зі  страховиками-членами Пулу  разом уклали 524 договори страхування врожаю озимих зернових культур на весняно-літній період.  Договори страхування укладені в рамках державної програми форвардних закупівель зерна. 

Найбільшу зацікавленість у програмі форвардних закупівель і, відповідно, у страхуванні посівів проявили аграрії в  Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській і в Херсонській областях.